13/12/2008 Community Manager

“Angela Maria” 2007

Sinopsis
N’Àngela Maria, de Pina, germana de dues germanes – na Margalida i na Ramona – tenia de joveneta aspiracions artístiques, però les va haver de deixar per culpa de la seva mala salut i d’altres circumstàncies tràgiques. Té una perruqueria de barriada, “Àngela Maria, Coffiure” al carrer Ricardo Ortega de Palma, que ha quedat talment els anys seixanta. La perruqueria és també ca seva; hi viu amb una tia i una veïnada.

Desaparegudes, fa estona, les dues germanes, torna inesperadament na Margalida, ara na Daisy, després d’una vida artística un poc atrotinada. Té a n’Àngela Maria assocada, com si fos la seva criada. Li retreu tot el que ha fet per ella i com li paga -“Me faràs tornar loqueta, com na Raquel Mosquera”-, que, per cert, també és perruquera. Les germanes són un poc una versió de barriada de ¿Qué fue de Baby Jane?. L’aparició d’un home ho regirarà tot i la veritat més oculta sortirà a la llum.
La perruqueria és el centre de la vida social de la barriada i el lloc on conflueixen, entre tintes, rulos, bigudins, manicures i depilacions, l’actualitat, els xafardejos, les crítiques, la política, els embulls, les intrigues i d’altres herbes.

Si a tot això, hi afegim quatre cançons de tots conegudes i li donam quatre voltes diabètiques – humor, manfutisme, interacció amb el públic i espectacle – estarem davant la nova comèdia de Diabéticas Aceleradas i Tomeu Cañellas, que, enguany, reten un sentit i agenollat homenatge a les perruqueries de barriada – en Sardà i tot s’ha casat amb una perruquera -, que tant han contribuït al món de l’espectacle: des de la recent Volver de n’Almodóvar, a Princesas, Hairspray, Magnolias de acero, El marido de la peluquera, Grease i un llarg etcétera.

Àngela Maria! que Déu mos agafi confessats!

haz click en las fotos para ampliar

Llámanos, escríbenos o visítanos